Webinars

Voor de vorm van dit opfris programma heb ik gekozen voor een combinatie van elkaar persoonlijk ontmoeten en bijeenkomsten via internet. Dit heeft als grote voordeel dat de kosten en de tijdsinspanningen voor de deelnemer laag kunnen blijven.

De webinars zijn voor iedereen via zijn of haar eigen computer te volgen. We ontmoeten elkaar via internet op een bepaald tijdstip. Tijdens de internet sessie kunnen de deelnemers vragen stellen en reageren op wat er gezegd wordt. Het is een goede en effectieve manier om met de theorie bezig te zijn.

De webinars worden opgenomen en blijven beschikbaar voor de deelnemers. Een gemiste webinar kan op een later tijdstip individueel bekeken worden.

Fysieke bijeenkomst
Voor deelnemer die visueel zijn ingesteld, kan het fijn zijn dat ze dan ‘een gezicht’ hebben bij een naam. Meer kinesthetisch aangelegde deelnemen zullen behoefte hebben om een gevoel krijgen bij de andere deelnemers. Daarom is de start bijeenkomt op een fysieke locatie georganiseerd. Tijdens die avond leren we elkaar beter kennen en stemmen we af wat we in de komende sessies gaan doen.
Het maximaal aantal deelnemers van een fysieke bijeenkomst is 15 personen. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan zal een extra avond worden ingelast.

De webinars zijn geen goed middel om demonstraties te doen. Daarvoor kunnen eventueel extra persoonlijke sessies worden aangevraagd.

Benodigde techniek
Om deel te kunnen nemen aan het webinar, heb je een toegang tot het internet nodig. Dit kan het beste via een goede wifi verbinding. Je krijgt een website adres toegestuurd met daarin de instructie hoe je kunt inloggen in het webinar.

Omdat het webinar met geluid werkt, is het belangrijk dat je een luidspreker of koptelefoon hebt om het webinar te kunnen volgen. Voor het stellen vragen heb je een microfoon nodig. Deze is in de meeste gevallen ingebouwd in je computer of mobile device.